Hónapzárás – 2019. július

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de egyenesen sokkoló a tudat, hogy már eltelt az idei év fele újfent… :O Lassan vége a nyárnak, kezdődik az iskola meg hajtás… No, de elég is a rémképekből meg a szokásos rizsából, ezúttal nem húzom tovább, lássuk a júliusi zárást!

Olvasott könyvek száma: 8 db

Hiába a nyár, az időm nem lett sokkal több és hogy őszinte legyek, el is lazáztam a júliust. Bár jól hangzik, hogy nyolc könyvet sikerült elolvasni, azért ezek jó része képregény volt. A Hős születiket, a Marvel lexikont és a Tidbeck-féle novelláskötetet a Blogturné miatt vettem kézbe, míg a többi kötet/füzet a saját polcom eleddig olvasatlan lakója volt. Az előző év végén, amolyan könyves újévi fogadalomként elhatároztam, hogy elolvasom az összes eddig felhalmozott képregényemet, így szabadidőmben ezekkel próbálom utolérni magam… persze inkább kevesebb, mint több sikerrel. 🙂 (Lásd folytatás…)

Ennyi könyvvel gyarapodott a könyvtáram: 8 db

Egy igen tetemes összeget áldoztam az új hóbortomra, a képregényekre természetesen… (Lásd előző részben mire is gondoltam… :D) Hosszú és izgatott várakozás után aztán meg is érkeztek a csodák, de persze az olvasásig azóta sem jutottam el velük. Egészen pontosan az alábbiakról van szó: Sandman, Különleges Úriemberek Szövetsége, Rozsomák: Eredet, X-men: Próteusz, X-men: Sötét Főnix. A rendelésem mellé ajándékként érkezett a Menedék, illetve egy korábbi olvasásom recenziója, a Tündöklő is megjött, valamint ezentúl a polcomat ékesíti Karin Tidbeck novelláskötete, a Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről.

Elkészült bejegyzések száma: 7 db

Tudjátok, írni mindig nehezebb. Nagyon sok időt szánok egy-egy bejegyzésre, hogy jó legyen, összeszedjem a gondolataimat, megtaláljam a megfelelő szavakat és valamennyit vissza tudjak adni nektek az élményből. És aztán jön a válság, amikor semmi kedvem írni, mert belegondolok a belefektetett melóba és elmegy a kedvem az egésztől… Na azért is van az, hogy a recenziókon kívül manapság már kevés olyan könyvről írok, amit “csak úgy” olvasok. De hogy lássátok van remény, ebben a hónapban született nem recenziós írásom is, mégpedig egy magyar összefogásból született különleges novelláskötetről, a Képtelen történetek, másvilági mesékről. A recenzió sem maradhatott el, blogturnéztunk ugyanis a Minden, csak nem okéval, az Ahol a folyami rákok énekelnekkel, a Hős születikkel és a Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes könyvvel. A szokásos posztok sem maradtak el, volt hónapzárás és válogatás a júliusi megjelenésekből.

Várható értékelések:

Ezúttal van a tarsolyomban (vagy piszkozatomban) néhány saját olvasmányomról is értékelés, de van néhány fix kötet, amiről egészen biztos fogok majd írni:

  • Alan Moore: A gyilkos tréfa (saját)
  • Brian O’Malley: Scott Pilgrim (saját)
  • Brian O’Malley: Repeta (BTK)
  • Jason Aaron: Thor – A mennydörgés istene (BTK)
  • Edgar Cantero: Kotnyeles kölykök (BTK)
  • Victor Gischler: Zsémbes zsoldos (BTK)

Blogadatok számilag:

A 60. feliratkozó még mindig várat magára, de voltatok 7639-en, ami azért nem is rossz arány. 🙂
A legnépszerűbb bejegyzés ezúttal Laura Steven: Minden, csak nem oké című könyvéről írt értékelés lett, amire 863-an voltatok kíváncsiak. 🙂
Facebook adatok számilag:

41 poszt, amiből a legnépszerűbb és egyben rekorder lett a Cassandra Clare születésnapját ünneplő poszt, amely körülbelül 12 ezer emberhez jutott el! :)) A bejegyzések közül a legtöbben az Ahol a folyami rákok énekelnek értékelésére voltak kíváncsiak, amit több mint háromezren láttak!
A kedvelések száma újfent gyarapodott, nem is akárhogy, hiszen 825-en lettetek, ami újabb 60 kedvelőt jelent az előző hónaphoz képest. A boldogságom nem is lehetne nagyobb, hiszen azóta is törtetünk előre az ezer felé! :3

Minden más, ami könyvekhez köthető:

Már hónapok óta szeretnék újítani az instagram oldalamon, de nem eddig nem voltak meg hozzá a megfelelő eszközeim. Előző hónapban végre sikerült megvennem a vágyott asztalom és el is készültek az első képek. Nem vagyok amúgy elégedett, még kénytelen leszek próbálkozni, de addig is itt megleshetitek ti a változást: https://www.instagram.com/nfakonyvektol/

 

Összességében:
 
A hónap kedvenc olvasmánya egyértelműen Tidbeck novelláskötete volt, de a Képtelen történetek, másvilági mesék is hatalmas meglepetésként ért. 🙂 Most csalódásról is be tudok számolni, ugyanis az X-men képregényeket amennyire vártam, annyira nem voltam képes velük haladni. Egyszerűen… sok volt.
A borítók versenye is a fentebb említett kötetek között zajlott és innen azt hiszem egy hajszálnyival a Képtelen történetek került ki győztesen. Imádom azt a festményt… 🙂

A könyvekért ezúttal köszönet a GABO Kiadónak és az Agave Könyveknek!

 

Ti milyen júliust zártatok? Hány könyvvel nyaraltatok? Melyik volt a kedvenc olvasmányotok? :))

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük