Új, Harry Pottert ábrázoló szobrot avattak a londoni Leicester Square szoborparkjában. A bronzból készült alkotás a Daniel Radcliffe által megformált karaktert veszi alapul és az elmúlt 100 év olyan filmikonjaihoz csatlakozott, mint Tapsi Hapsi, Mary Poppins, Batman, Wonder Woman vagy épp Paddington.

Az új szobor a Harry Potter és bölcsek köve című film azon jelenetét ábrázolja, amikor Harry részt vesz az első kviddicsmeccsén a Marderkár ellen. A filmnek, amely jövőre ünnepli a 20. évfordulóját, a Leicester Square-n tartották a világpremierjét 2001-ben.

A Scenes in the Square legújabb műalkotását szeptember 28-án avatták fel. A házigazda Alex Zane volt, aki elmondta, hogy:

A Harry Potter rengeteg örömöt okozott a rajongóknak világszerte és hozzám hasonlóan sokan nőttek fel vele együtt, ezért fantasztikus, hogy végre megkapja a jól megérdemelt helyét itt, a Leicester Square-en, ahol volt szerencsém az utolsó rész premierjének a házigazdája is lenni.

A Scenes in the Square 2023 júliusáig egészen biztosan a Leicester Square szívében marad, így van idő nem csak Harryt, de a mozik többi ikonját is felfedezni.

További képeket ide kattintva láthattok:

forrás: Wizarding World

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük