A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces történetek legújabb kötete, melyben ezúttal a hősies lányoké a főszerep. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a Disney és Pixar mesék bátor hősnőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Vélemény:
Sokak számára ismerősek lehetnek a Kolibri Kiadó 5 perces történetei, akik nem csak a Disney, de a Pixar és Marvel univerzumból is merítettek már a közelmúltban. Mivel volt szerencsém már két hasonló kötetet olvasni, így megvolt a határozott elképzelésem arról, hogy mégis mit fogok kapni a könyvtől és bár nem vártam túl sokat, ezúttal nagy örömömre, pozitívan kellett hogy csalódjak

Az előző kötetek ugyanis vegyes érzéseket hagytak bennem. Hiába ugyanis a csodás illusztráció és a kötés minősége, ha a nyelvezet vagy a történet hagy maga után kívánni valót. Az alapötlet viszont, mely szerint ezúttal a bátor és hősies lányokról lesz szó, nem hagyott nyugodni, tökéletes választásnak tűnt egy lelkes ötévesnek, aki előtt még ott az egész, gyakran nehéz élet. Bíztam abban, hogy ezúttal más lesz, ezúttal talán minden történet rejt majd magában valamiféle tanulságot és aminek legalábbis egy minimális cselekménye van, ha nem is feltétlen emelkedik szépirodalmi magasságokba.

A kötetben ezúttal is 12 mese kapott helyet, csupa női karakterrel a főszerepben. Aminek kimondottan örültem, hogy ezúttal nem csak az “új” hercegnők voltak a középpontban, hanem klasszikus Disney-szereplők is felbukkantak, akik sokkal közelebb állnak hozzám, mint a modern történetek hősnői. Így például ott volt a kedvenc mesém, az Aladdin női főszereplője, Jázmin, A kis hableány Arielje vagy épp maga Mulan. Az ismert szereplők azonban mit sem érnének jó történetek, hősies cselekedetek nélkül. A legnagyobb pozitívuma éppen az lett a kötetnek, hogy ezúttal sikerült megtalálni az arany középutat a szórakozás és a szórakozva okítás között. Ennél a kötetnél végre úgy éreztem, hogy a mesék jelentős többsége valóban mondani is akar valamit történetével. Szerettem, hogy központi témává tették a családot, mint támogató közeget, hogy a mesék legfőbb mondanivalója között olyanokat találunk, mint hogy a céljaink eléréséhez gyakoroljunk és legyünk kitartóak, ne adjuk fel, ha valami nehézséggel találjuk szembe magunkat és hogy nem mindig a győzelem a fontos.

Noha a célközönség körét nyilvánvalóan a kislányok jelentik, azt nem mondanám, hogy csak és kifejezetten számukra lehetnek érdekesek a mesék. A történetek tanulságát a kisfiúk is leszűrhetik és talán ők is közel érezhetik magukhoz Lilo és Stichet vagy épp az Oroszlánkirály szereplőit. A gazdag illusztráció pedig egészen biztosan mindenkit levesz a lábáról, hiszen a mindenki által szeretett Disney-Pixar mesék csodálatos képi világa elevenedik meg a lapokon, az élettel teli és csodás színeivel és a jól ismert karakterábrázolásaival.

Noha az élesben történő kipróbálás még vissza van, ha a megérzésem nem csal, akkor ezúttal sokkal nagyobb sikerült fogunk elkönyvelni majd a közös olvasásnál. Egészen biztos vagyok benne, hogy ez a könyv az egyik új kedvenc lesz majd és addig le se fogjuk rakni, amíg végig nem olvastuk az egészet. Reményeim szerint hamarosan a tapasztalatokkal kiegészítve fogom frissíteni majd a bejegyzést! 🙂

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Eredeti cím: 5-Minute Girl Power Stories
Nyelv: magyar
Fordította: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789634377559
Eredeti megjelenés: 2013.
Magyar megjelenés: 2020.
Kötésmód: keményborítós
Oldalszám: 192
Kiadta: Kolibri Kiadó

Fülszöveg:

Vágj bele egy új kalandba kedvenc Disney- és Pixar-szereplőiddel! Lovagold meg a hullámokat Lilóval, bújócskázz Vaianával, és csípd nyakon a rosszfiúkat Judy Hopsszal! Öt perc alatt elolvashatod a történeteket – akár elalvás előtt, akár egy közös meséléshez, amikor csak szeretnéd!

Nyereményjáték

A Disney mesék során számtalan bátor hősnőt ismerhettünk már meg. mostani játékunk során pedig övéké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy-egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kit ábrázol, és a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kép:


a Rafflecopter giveaway

Állomások:

Blogturné Klub
12.13 – Sorok Között
12.14 – Könyv és más
12.15 – Spirit Bliss Sárga könyves út
12.16 – Csak olvass!
12.17 – Utószó
12.18 – Nem félünk a könyvektől
12.19 – Dreamworld

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük