Sicc a mókamester cica kalandjait számos kötet lapjain követhetjük nyomon. Legújabb turnénkban Kálmán Jenő klasszikus meséjének soron következő kötetéről, a Sicc az iskolábanról írnak bloggereink, amelynek egy példányát meg is nyerhetitek, ha velünk játszotok. 🙂

És mert a cél tényleg szép volt,
Meg a tandíj sem volt drága,
Tyúkok, libák, varjak, kecskék
Eljártak az iskolába.

Vélemény:
Máris tovább robogunk a nosztalgiavonaton, ugyanis a Sicc a hóban után ezúttal a Sicc az iskolában kerül terítékre. Valójában ezzel a kötettel kezdtük a Siccel való ismerkedést, ugyanis mi másért lelkesedne legjobban egy ötéves, mint az iskoláért… Rendszeresen előkerül az ABC-s gyakorló tábla, a számolós foglalkoztató füzet vagy az, hogy játsszunk iskolásat (szorgosan kell jelentenünk és részt venni a rajz, a magyar, matek és testnevelés órákon… :)). Valójában végül csak az első mese játszódott az iskolában, de ez nem jelenti azt, hogy a többi történet ne vált volna kedvenccé.

Bevallom, nehéz úgy mélyen szántó gondolatokat papírra (monitorra) vetni, hogy egy 48 oldalas mesekönyvről van szó és a legfontosabb tudnivalókat már a Sicc a hóban értékelésénél leírtam, de megpróbálkozom vele. 🙂 A kötetben ezúttal hét mese kapott helyett, a már megszokott stílusban. Ismét egyszerű és könnyen követhető a cselekmény, amit a már jól ismert rímes forma tesz igazán hangulatossá. A szórakozás garantált, hiszen Sicc igazi minden lében kanál, mindenhol ott van és minden problémát igyekszik is megoldani, a maga ügyes-bajos módján. A meséket Tankó Béla retro-hangulatú, csodás, színes rajzai egészítik ki és teszik teljessé.

Sicc csintalansága nem ismer határokat, ebben a részben ugyanis szinte mindig igyekszik valakinek az orra alá borsot törni. Áldozatául esik többek között Durmi, a medve és természetesen Róka Rudi is (ő nem is egyszer…). Természetesen nem csak a rosszasságon töri a fejét, néha megcsillan segítőkész énje is, például amikor a vadászok csalikacsa készletét semmisítteti meg a bátor sünökkel. Az lett az egyik legkedveltebb mesénk, de ami igazán vitte a prímet, az természetesen a Sicc és a Szputnyik volt. A Siccnek köszönhetően pórul járt és űrbe repített Róka Rudi és Sniff, a vizsla történetének legvonzóbb eleme egészen biztosan az űrhajó volt és biztos vagyok benne, hogy ez lesz az a mese, amit még vagy százszor olvasni fogunk majd… :))

Az esetek többségében mindig igyekszem utánajárni az értékelni kívánt könyvnek és ilyenkor szinte mindig sikerül kincsekre bukkanni. Ez ezúttal sem történt másképp. Ugyanis ha szemfülesen kerestek, a Sicc az iskolában (és gyanítom más történetek is) megvásárolhatók diafilm formájában! Az egyik legjobb gyerekkori emlékeim közé tartozik, amikor lepedőt terítettünk a szekrényre és diavetítést tartottunk a kedvenc meséinkből, így azonnal fellángolt a lelkesedés bennem, hogy újraéljem és újrakreáljam a gyerkőcnek is az élményt.

Összességében, bármelyik Sicc könyvet is választjátok, garantált lesz a szórakozást, én a magam részéről ugyanis felnőtt fejjel is jókat kacarásztam Sicc kalandjain.

Nézzétek meg Sicc egyik történetét Gáspár András Gáspár előadásában:

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Nyelv: magyar
Illusztráció: Tankó Béla
ISBN: 9789634866640
Magyar megjelenés: 2020.
Kötésmód: keményborítós
Oldalszám: 48
Kiadta: Móra

Fülszöveg:

A könyv rövid, kacagtató verses meséi mind Siccről, a nagy mókamesterről, valamint erdei barátairól szólnak. Többek között megtudhatjuk, hogyan lesz Sicc sikeres és népszerű tanár az erdei iskolában, mivel tréfálja meg Durmit, az öreg medvét, milyen cseles húzással védi meg a kacsákat a vadászoktól, és hogyan veszi rá Róka Rudit, hogy Mikulásnak öltözzön. A klasszikus történeteket Tankó Béla illusztrálta.

Nyereményjáték

Sicc úrfit eredetileg az Amerikában népszerű mese- és képregényhős, Felix macska ihlette, éppen ezért ezúttal híres képregényhős cicák neveit kell kitalálnotok a képek alapján, majd a megfejtést beleírnotok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kép:

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

Blogturné Klub
12.15 – Nem félünk a könyvektől
12.16 – Könyv és más
12.17 – Spirit Bliss Sárga könyves út

#siccaziskolában #blogturnéklub #kálmánjenő #mórakiadó

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük