Magyar védőborító

A 2020-as év egyik legjobban várt sci-fi alkotása egy gyönyörűen megírt regény a magányról és az emberi lélek legrejtettebb zugairól egy szívfacsaró, posztapokaliptikus jövőkép tükrében. Ha bloggereinkkel tartotok, ti is megismerhetitek Augustine történetét, a turné végén pedig az Agave Könyvek jóvoltából megnyerhetitek Az éjféli égbolt egy példányát!

Azt hitte, hogy amit maga után hagy, az évszázadokig fennmarad. Ebből a szempontból önnön halandósága lényegtelennek tűnt.

Amerikai borító

Vélemény:
Bár jól tudom, hogy nem minden a külcsín, de én sem tudom megállni sokszor, hogy el ne csábuljak egy-egy könyvborító láttán. Ezért is szeretem annyira a borítómustrás posztokat, mert imádom felfedezni a külföldi kiadók/grafikusok által megálmodott munkákat. Örömmel láttam, hogy Az éjféli égbolt is megihlette annyira az alkotókat, hogy több variánsa is született. Ezekből hoztam nektek most egy válogatást.

Brit védőborító

Az életből akart tanulni, megfigyelés útján. És meg is tette: kiderült számára, hogy a szerelmet kellemetlen érzelmek örvénylő kavalkádja rejti mint egy fekete lyuk láthatatlan, elérhetetlen közepét. Hogy irracionális és kiszámíthatatlan.

Francia borító
Katalán, valenciai

Se kezdet, se vég, csak ez, örökké. A Föld gondolata innen puszta illúziónak tűnt. Hogyan létezhet valami ennyire zöld, ennyire változatos, ennyire gyönyörű és védett, ebben a nagy ürességben?

Kínai borító

Ideje volt ismét a Földre fordítania a figyelmét – nem arra a Földre, amelyet elhagyott, hanem ahova visszatér. A visszatekintés, a szomorúság gondolatai, az elhagyott és elveszített emberek emléke túl súlyos tehernek bizonyult. Éppen elég sokáig bámult hátrafelé. Most végre engedélyezte magának, hogy előrenézzen. Még nem érzett reményt, de helyet csinált neki.

Magyar belső borító

Bár nevetségesnek tűnt, lehet, hogy Thebest a könyvek, bolygójuk fáiból gyártott, kitalált történetekkel teleírt papírlapok tették kiegyensúlyozottabbá a többieknél.

Román borító
Spanyol borító

Gyökeret vert benne csodálat magva, és Agustine elengedte a megválaszolatlan kérdéseit. Miközben a hosszú éjszaka betakarta a hegycsúcsokat, az maradt az egyetlen lényeges kérdés, amit a lány feltett: hogy meddig tart ez a sötétség.

Természetesen ez csak egy kisebb válogatás volt, ugyanis több kiadó is hasonló képpel dolgozott, így például az amerikai borító mintájára, csak a szöveg lefordításával készült többek között a lengyel és az olasz borító.

Nektek van kedvencetek? 🙂 A képre kattintva nagyobb méretben is megnézhetitek őket!

OLVASS BELE!
vagy
Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Eredeti cím: Good Morning, Midnight
Nyelv: magyar
Fordította: Farkas Veronika
ISBN: 9789634198239
Eredeti megjelenés: 2016.
Magyar megjelenés: 2020.
Kötésmód: puhaborítós
Oldalszám: 240
Kiadta: Agave Könyvek

Fülszöveg:

Augustine-t, ​a zseniális, idős asztronómust csak a csillagok érdeklik. A tudós évek óta elszigetelt kutatóállomásokon él, és az eget tanulmányozza, hogy felderítse az univerzum létrejöttét. A mostani állomásán, egy sarkvidéki kutatóbázison viszont katasztrofális eseményről kapnak hírt, és evakuálják a dolgozókat, ám Augustine makacsul megtagadja a munkája félbehagyását. Nem sokkal a többiek távozása után felfedez egy rejtélyes gyermeket, Irist, és észreveszi, hogy a rádiófrekvenciák elnémultak. Magukra maradtak.

Ugyanebben az időben Sullivan éppen az Aether fedélzetén repül hazafelé a Jupitertől. Ő és a csapata többi tagja az első olyan űrhajósok, akik ilyen mélyen merészkedtek az űrbe, és Sully már megbékélt az áldozatokkal, amelyeket ez megkövetelt tőle: a lánya hátrahagyásával és a házassága felbomlásával. Az útjuk eddig sikeres volt, de amikor a Küldetésirányítás magyarázat nélkül elhallgat, Sullynak és társainak el kell gondolkozniuk azon, hogy hazatérnek-e valaha.

Miközben Augustine és Sully embertelen, de gyönyörű környezetben néznek szembe bizonytalan jövőjükkel, a történetük fokozatosan összefonódik, egy megrázó végkifejlet felé tartva. Lily Brooks-Dalton regénye a legfontosabb kérdéseket teszi fel kristálytiszta prózájával: mi éli túl a világvégét? Hogyan adjunk értelmet az életünknek? A kötetet a 2016-os megjelenését követően számos magazin beválogatta az év legjobbjai közé, Colson Whitehead egyenesen a kedvencének nevezte. 2020-ban George Clooney készített belőle filmet a Netflixre, ráadásul ő játssza főszerepben Augustine karakterét.

Nyereményjáték

Lily Brooks-Dalton könyvének hősei a Jupiter holdjait kutatják egy élhetőbb jövő reményében. Az egyes állomásokon található leírások alapján ezúttal azt kell kitalálnotok, hogy a 79 hold közül melyikre gondoltunk, majd a nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A leírás:

A korai csillagászati irodalomban egyszerűen csak Jupiter IV-ként jelölték.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

Blogturné Klub
01.15 – Nem félünk a könyvektől
01.17 – Könyv és más
01.19 – Utószó
01.21 – Nem félünk a könyvektől EXTRA

Szólj hozzá!

1 Comment

  1. Nagyon imádom ezeket a quízteket, főleg a könyvek tartalmát :3

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük