Az Animus Kiadó gondozásában jelent meg a Panni és Samu esti tündérmeséi című könyv, melyben 5 perces, rövid történeteket találhatunk esti mesének, vagy csak a közös olvasás kedvéért. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg ezt a kedves kis könyvet és ha mellétek áll a szerencse meg is nyerhetitek a kiadó által felajánlott példányt.

Vélemény:
Ha mesékről vagy mesekönyvekről van szó, akkor mindig szeretem a klasszikusabb történeteket, a finomabb vonalakat és lágyabb rajzokat. Azokat a meséket, ahol a tartalom mellett a szépségen is nagy a hangsúly. A Panni és Samu esti tündérmeséi éppen ezért keltette fel a figyelmem, hiszen már első pillantásra egy bájos és kedves történetekkel teli gyermekkönyv képét engedte sejtetni. Nem is tévedtem, hiszen a beltartalom is pontosan olyan volt, mint a külcsín… Végtelen elbűvölő (és igazán tündéri… ;).

A kötet tizenhét meséje egy válogatás, mégpedig Panni és Samu kedvenc meséiből, amiket esténként a fotelben összebújva hallgatnak. Ez a válogatás ezúttal a tündérek és más természetfeletti lényeg világába kalauzol bennünket, így senki ne lepődjön meg, ha az egyik oldalon összefut egy kobolddal vagy épp egy boszorkánnyal. A történetek nagy része újdonságot fog jelenteni minden olvasó számára, de klasszikus mesék feldolgozása is helyet kapott a kötetben.

Egyre fontosabbnak tartom, hogy az egyes meséknek legyen is valami mondanivalójuk és legyenek tanító célzatúak is. Sokszor futottam bele az utóbbi időben olyan mesékbe, ahol történet valahogy elveszett a színes-szagos illusztrációk közepette és nem csak hogy nem tanították, de még szórakoztatni se igen szórakoztatták az embert. Ez a lehető legrosszabb kombináció és ha ebben a kötetben nem is volt meg mindig az okító jelleg, a történetek szórakoztatóak és igen helyesek voltak. Többek között szólt történet a kapzsiságról, hogy mi lesz a jussa az önző embernek vagy épp hogy jár pórul az, aki füllent. De szó esik a szófogadásról és persze arról, hogy a kedvesség és figyelmesség mekkora erény és bizony igaz a mondás: “jó tett helyébe, jót várj”.

A meséket a szinte aprónak tetsző illusztrációk egészítik ki és teszik igazán teljessé. Őszintén szólva én nagyon szerettem őket, főleg mivel némelyik oldalon olyan alapossággal és részletességgel kidolgozott rajzok voltak, amelyekben képes voltam percekig elveszni. Ezekben az illusztrációkban kerültek elrejtésre a sárga kiskacsák, amiket a legnagyobb élmény volt felnőtt fejjel is megkeresni… És, hogy őszinte legyek, az ötévesnek is kacsakeresés volt a legfontosabb az esti olvasások során, míg a mesék teljesen másodlagossá váltak… 🙂 Mindenesetre így is öröm volt látni az arcán a boldogságot, amikor kiszúrt egy-egy sárga kiskacsát.

Én a magam részéről nagyon megszerettem ezeket a kis történeteket és remélem, hogy még sikerül belőle egy-egy esti mesét újraolvasni.

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Eredeti cím: Poppy and Sam’s Book of Fairy Stories
Nyelv: magyar
Fordította: Erényi Mónika
Illusztrálta: Stephen Cartwright
ISBN: 9789633247839
Eredeti megjelenés:
Magyar megjelenés: 2020.
Kötésmód: keményborítós
Oldalszám: 104
Kiadta: Animus

Fülszöveg:

Panni és Samu minden este meseolvasással zárja a napot. Összebújnak a fotelben, és elmerülnek a tündérek varázslatos történeteiben. Ebbe a kötetbe a kedvenc meséiket gyűjtöttük egybe, hogy te is meghallgathasd őket lefekvés előtt. És ha ügyes vagy, közben megkeresheted a kiskacsát, amit minden második oldalon elrejtettünk.

Nyereményjáték

A mesekönyvben minden második elbújt egy kiskacsa, melyet az olvasás közben a gyermekek megkereshetnek, így közös mese még szórakoztatóbbá válik. Ebben a játékban arra gondoltunk, hogy megtartjuk ezt a kedves ötletet és minden bejegyzésben elrejtünk mi is egy-egy kacsát. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alá bújt el a kacsa.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

Blogturné Klub
02.22 – Spirit Bliss Sárga könyves út
02.24 – Nem félünk a könyvektől
02.26 – Könyv és más
02.28 – Csak olvass!

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük