A Móra Kiadó gondozásában, most új formában olvashatjuk Kányádi Sándor verseit és meséit, mely az évszakok fonalára fűzve, a természet lényeire, jelenségeire figyelve készült, elsősorban 6–8 éves kisgyerekek számára. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg a kötetet és ha Nektek kedvez a szerencse, meg is nyerhetitek a könyv egy példányát.

Meghökkent a kertész. Elámult, még a száját is tátva felejtette a nagy álmélkodástól. A megmaradt illatú virágok pedig valóságos illatzivatart zúdítottak rá. Tikogni sem volt ideje a kertésznek. Úgy maradt, ahogy volt, ámultában. Most is ott áll, kerti törpévé zsugorodva. A tulipánok gyönyörűbbnél gyönyörűbb színekben pompázva némán mosolyognak össze a feje fölött.

Vélemény:
Kányádi Sándor erdélyi származású költő az egyik legtermékenyebb szerző, akinek neve sokak számára ismerős lehet az általános iskolás korszakból. Jómagam is ismerősként üdvözöltem, noha emlékeim már jelentősen megkoptak az évek során. Örömmel vettem kézbe ezt a csodálatos kiadványt, hogy aztán újra megkezdhessem vele az ismerkedést.

Bár az utóbbi időben nagyon sok igényes gyerekkönyv került a kezeim közé, abszolút az egyik kedvenc lett a Világgá ment a nyár című válogatás. A kötet egy gyönyörű gyűjteménye a természet csodáinak, melyben a versek és mesék kettőse az évszakok változását követi. A tavasz, a nyár, az ősz és a tél mind képviselteti itt magát, bájosabbnál bájosabb történetek formájában az állatvilág sokszínűségével karöltve. Igazán üdítő volt a lelkemnek az olvasásuk, amelyek hangulatát számomra legjobban a fentebb olvasható idézet adja csak vissza igazán. Őszintén hiszem, hogy ebben a rohanó világban mindenkinek szüksége van egy szelet harmóniára a természetből, amit akár ennek a kötetnek a formájában is belecsempészhetünk a mindennapokba.

A szívet megmelengető és nem egyszer megmosolyogtató mesék mellett én a versekre “csaptam le” egyből. Nem mondanám magam rutinos versolvasónak, de a gyerkőc nagyon szeret verseket tanulni és valami elképesztően jó a memóriája, így egyből rájuk vetettem magam, hogy mi legyen a következő, amit megtanulhatna. A lelkesedésem sajnos kivételesen nem ragadt át a gyerekre, de még nem adom fel, hogy közös olvasás legyen belőle… 🙂

Azt hiszem nem lenne ez a könyv teljes Bogdán Viki rajzai nélkül. Bár még nem találkoztam korábban illusztrációval (pedig fantasztikus alkotásai vannak, keressetek csak rá!), de azonnal a szívembe zártam a kedves figuráit és motívumait. Tökéletesen passzolnak a könyv történeteihez a vidámságukkal és a színeikkel.

Összességében az egyik legjobb választás ez a 6-8 éves korosztálynak, akik még csak ismerkednek az olvasás szépségeivel és akiknek szeretnék valami lassabb, megnyugtatóbb olvasásélményt nyújtani ebben a felgyorsult világban.

OLVASS BELE!
vagy
Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Nyelv: magyar
Illusztrálta: Bogdán Viki
ISBN: 9789634867814
Magyar megjelenés: 2021.
Kötésmód: keménytáblás
Oldalszám: 80
Kiadta: Móra Könyvkiadó

Fülszöveg:

Meddig ér a rigófütty? Miért némák a tulipánok? Hová ballag a folyó? Miért hápog a réce? Min vitatkozik a tavasz és a nyár?

Kányádi Sándor, a neves erdélyi költő vándorútra hív bennünket végig az árokpartok, patakok, folyók, kertek mentén, erdők ösvényein – és közben mesél vagy fütyöl, dalol vagy csak hallgat, hogy vele együtt hallgassuk mi is a világ hangjait.
Meséiből a verseiből az évszakok fonalára fűzve, a természet lényeire, jelenségeire figyelve készült ez az új válogatáskötet, elsősorban kisiskolások számára. A könyv a betűkkel ismerkedő gyerekek első nagy olvasásélménye lehet, de akár a szüleik is felolvashatják nekik Sándor bácsi különleges hangulatú dalait, történeteit.

Nyereményjáték

A Világgá ment a nyár című könyv Kányádi Sándor műveiből mutat be párat a gyermekeknek. Ebben a játékban a neves erdélyi költő életrajzából teszünk fel pár kérdést.
Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a helyes választ

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kérdés:
Milyen díjat kapott 2018-ban?

a Rafflecopter giveaway

Állomások:
Blogturné Klub
06.02 – Csak olvass!
06.04 – Nem félünk a könyvektől
06.06 – Könyv és más

 

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük