Ennél izgalmasabb még sosem volt az állatkert! Bojti Anna új kötetében most te lehetsz a történet főhőse, rejtélyeket oldhatsz meg, és felfedezheted az állatkert eddig sosem látott titkait is! Vegyél részt te is a kalandban a Blogturné klub bloggereivel, és játssz velünk, hogy megnyerhesd a kiadó által felajánlott kötetet!

Vélemény:
Bár az utóbbi időben rengeteg mesekönyv fordul meg a kezeim között, Bojti Anna legújabb gyerkőcöknek szóló története ezúttal kivételt képez, ugyanis egy igazi, interaktív kalandra csábítja az olvasót. Se gyerekként, se felnőttfejjel nem találkoztam hasonló, gyerekeknek szóló kiadvánnyal, de ez természetesen csak az én hiányosságom, hiszen utánajárva a dolgoknak, rá kellett jönnöm, hogy bizony nem ez az első, hasonló jelleggel íródott könyv a legkisebbeknek szánt mesék piacán. A már felnőtteket célzó, Kaland, játék, kockázat könyvek persze nekem is megvannak, így akik valaha is fogtak ilyet a kezükbe, azok már sejthetik is, hogy Bojti Anna legújabb kötete milyen élményt is fog nyújtani az olvasóinak.

A könyv főszereplői tehát mi magunk vagyunk, kalandunk pedig az állatkertben kezdődik, ahová az anyukánkkal látogatunk el. Persze anyut csakhamar lefoglalja a rég nem látott Jolán néni, így egyedül kezdjük meg a kóborlást az állatok között. Már az első oldalakon egy varázsgyűrű kerül a birtokunkba, amivel aztán bármiféle állattá, például prérikutyává változhatunk, de a varázslat itt nem ér véget, mert alászállunk a tó mélyére, körbebarangoljuk az állatkertet, aminek megismerjük a lakóit, míg végül elérünk rengeteg kaland és kalamajka után a titokzatos két ajtóig…

Izgatottan szerelkeztünk fel hát a gyerkőccel dobókockával és ollóval, ugyanis nem csak mi magunk választhattuk meg az utunkat a történet olvasása során, de néha a szerencsére kellett bíznunk magunkat és ha ügyesek voltunk, többek között érméket is szerezhettünk, amit a kötethez kapott könyvjelzőkből kellett kivágnunk. Ezek és a logikai feladatok teszik igazán izgalmassá Bojti Anna regényét, ami így az egyik legjobb közös időtöltéssé válik, amit a gyerekkel eltölthetünk.

Mesekönyv persze nem is lehetne teljes illusztrációk nélkül, amit A kék ajtót titka esetében Mayer Tamásnak köszönhetünk. Nagyon szeretem Tamás bájos rajzait és őszintén örülök, hogy a már egyetemista korából megismert jellegzetes stílusát látom visszaköszönni egyre többször különböző mesekönyvek lapjain. Apró érdekesség amúgy az illusztrációkkal kapcsolatban, hogy ezúttal nem digitális eszközökkel készültek a kötet rajzai, hanem a hagyományos módon, tollal és tintával… 🙂 Őszintén szólva én csak egy dolgot bánok igazán, mégpedig hogy nem lett benne végül néhány színes oldal… 🙂

Összességében az elképzelést nagyon szerettem annak ellenére is, hogy az elejét én kicsit unalmasnak éreztem és a gyerekkel is nehezen haladtunk túl az első oldalakon, de onnantól már elkezdtek jobban pörögni az események. Kicsit sajnáltam az egyszerűségét is, mert több példa is volt rá, hogy az egyik vagy másik út alapvetően pontosan a történet ugyanazon pontjára vitt minket, így nem volt meg az, ami a felnőtt-verziók esetében adott, hogy elég egy rossz döntés és kezdheted előröl a kalandot. Persze, érhető ez, mert jelen esetben nem ez volt a cél, de megnéztem volna egy olyan verziót is, ami több szálat és több kalandot karol fel az újrakezdés lehetőségével.

Mindenesetre nagyon ajánlom, mert mint említettem is, nagyszerű közös időtöltés a gyerekkel, aki egészen biztosan imádni fogja, hogy ezúttal aktív részese lehet a történetnek. Kalandra fel!

OLVASS BELE!
vagy
Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Nyelv: magyar
Illusztrálta: Mayer Tamás
ISBN: 9789634108016
Magyar megjelenés: 2021.
Kötésmód: keménytáblás
Oldalszám: 296
Kiadta: Pagony

Fülszöveg:

Végre elmehetsz anyukáddal az állatkertbe! Olyan rég vártál erre, és most puff neki, összefuttok Jolán nénivel, aki lecsüccsen anyukáddal csevegni, te meg kóborolhatsz egyedül az állatok között. Szerencsére hamarosan elképesztő kalandokba keveredsz: varázsgyűrűd segítségével mindenféle állattá át tudsz változni, és csatlakozik hozzád Ottó bácsi, az állatgondozó is. De vajon a sok kalamajka hogy fog elvezetni a titokzatos kék ajtóhoz?
Ebben a könyvben TE segítesz a főhősnek megoldani a feladatokat és megfejteni a rejtvényeket, hogy célhoz érjetek! Közben megismerheted az állatok szokásait, a budapesti állatkertet, és észrevétlen kiolvasol egy izgalmas regényt!
Szükséged lesz dobókockára, ceruzára, ollóra, ragasztóra.

Nyereményjáték

A kék ajtó titka egy olyan interaktív könyv, amelyben az olvasó dönthet arról, hogy hogyan folytatódjon a történet. Mostani nyereményjátékunkban ehhez hasonló könyveket gyűjtöttünk össze, a feladatotok pedig az lesz, hogy a borító egy részlete alapján felismerjétek a megadott könyveket, majd a helyes választ írjátok be a Rafflecopter dobozba!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kép:

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

Blogturné Klub
11.28 – Utószó
11.29 – Nem félünk a könyvektől
11.30 – Spirit Bliss Sárga könyves út
11.31 – Könyv és más

 

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük