Tedd szebbé az ünnepeket a kedvenc Disney hőseid karácsonyi kalandjaival! Az Kolibri Kiadó jóvoltából megjelent Disney – Adventi mesekalendárium ugyanis 24 kis karácsonyi könyvvel varázsol el, és repít a mesék birodalmába. Tarts bloggereinkkel, ismerd meg jobban ezt a különleges kötetet, és ha velünk játszol, megnyerheted a könyv egy példányát is!

Vélemény:
Gyerekként és még felnőtt fejjel is az egyik legkedvesebb része számomra a karácsonyi készülődésnek az adventi kalendáriumokkal történő visszaszámlálás. A csokikat rejtő kalendáriumok közül is mindig igyekszek különlegeseket választani, de már régóta gondolkozom azon is, hogy saját készítésű számlálóval kellene meglepni a gyerkőcöt. Tavaly láttam először könyves adventi kalendáriumot a boltok polcain és egyből tudtam, hogy be kell majd szereznem egyet idénre. Ezért is örültem meg nagyon a lehetőségnek, hogy turnéra vihetjük a Kolibri kiadó eme újdonságát, a Disney (és Pixar) meséket tartalmazó adventi kalendáriumot.

Hatalmas volt a meglepetés, amikor megérkezett hozzám a könyv, ugyanis hatalmas volt, sokkal nagyobb, mint amit vártam. Nem egy klasszikus könyv-jellegű, fejezetszerűen mesékre tagolódó kalendáriumról van szó, hanem hasonlóan a csokis naptárakhoz, huszonnégy “zsebet” tartalmaz a könyv, amelyekben a pici, gyerekkézbe való könyvecskék rejtőznek. Habár nagyon picik, tartalmukat tekintve komplett meséket kapunk, esti mese hosszúságúakat, ráadásul csodálatos illusztrációkkal, jelenetekkel a mesefilmekből.

Mivel nagyjából a megérkezés napján az összes könyvecske kipotyogott a zsebekből, ezért nem tudom, hogy konkrét tematika szerint voltak-e alapból rendezve a mesék, de hamar ki is derült, hogy nem számít a mesék sorrendje, így én úgy próbáltam elrendezni a történeteket, hogy lehetőleg egy már ismert és egy ismeretlen mese kövesse egymást, hogy ne vegyem el teljesen a gyerek kedvét azokkal, amiket még egyáltalán nem ismer. Látom ennek a megoldásnak a másik pozitívumát is, hiszen akár a következő évek során is bármikor újra felhasználhatjuk a könyvet, megkeverve benne a történeteket.

Bár sok Disney válogatás könyvet olvastunk a gyerkőccel az utóbbi időben, a karácsonyi kiadások eddig nekünk kimaradtak. Viszont ha ti már olvastatok hasonlót, akkor számítsatok arra, hogy több mese is ismétlődni fog majd. Számunkra nagyjából teljes mértékig újdonságot jelentett mindegyik történet és izgatottan várakozással olvastuk őket esténként. Kicsit meg is lepett, hogy mennyi mesét nem láttunk még, pedig aztán minden pénteken moziestét tartunk, de a mesék nem ismerete sem rontott semmit az élményen. Mindegyik mese nagyon kedves és bájos volt, igazi minőségi fordítással, nem egyszer egy-egy apróbb tanulsággal. Természetesen a hozzánk közel álló meséket szerettük a legjobban, például a Szörny Rt. – Karácsonyi kacaj című történetét vagy épp a Jégvarázsból ismert Olaf karácsonyi kalandjait.

Összességében habár lassan itt a karácsony és már aktualitását kezdi veszíteni a könyv, még így is ajánlom beszerzésre minden Disney rajongónak és kisgyermekes szülőnek, hiszen olyan ez a kötet, mint egy szuper örök naptár, jövőre is ugyanolyan aktuális és újdonságot jelentő lesz, mint idén karácsonykor. Csodálatos gyűjtemény, aminek a polcon a helye! <3

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Nyelv: magyar
Fordította: Krivánszky Emőke, Wohl Anita
ISBN: 9789634378563
Magyar megjelenés: 2021.
Kötésmód: keményborítós
Oldalszám: 192
Kiadta: Kolibri Kiadó

Fülszöveg:

„Egy olyan fenyő magasodott előttük, amelyhez foghatót Bambi még sosem látott. Színes bogyókból és pattogatott kukoricából fűzött girland futott körbe rajta. Minden ága végén egy érett, lédús alma lógott. Bambi szerint a legszebb a fa tetejét díszítő arany csillag volt.”

Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel!

A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendárium december minden napjára tartogat egy bájos
Disney-mesét, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés.

Várd együtt a karácsonyt kedvenc mesehőseiddel!

Nyereményjáték

A Disney – Adventi mesekalendáriumban 24 karácsonyi történetet olvashatunk, de aki nem elégszik meg ennyi mesével, azoknak nyereményjátékunkban most elhoztunk még néhányat. Írjátok meg a Rafflecopter dobozban, hogy melyik meséből származik az idézet, és máris esélyetek nyílik megnyerni az Adventi mesekalendárium egy példányát!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az idézet:

Hátha engem is szerencse ér, s megjárhatom ezt a ragyogó utat! – ujjongott a fenyőfa. – Hiszen ez még nagyszerűbb, mint a tengereket járni! Ó, hogy epedek, hogy vágyakozom! Bár itt volna már újra a karácsony! Vagyok már akkora, mint a társaim, akiket tavaly a városba vittek. Csak már szekérre emelnének! Csak ott állhatnék már a meleg szobában, pompa és fényesség közepette!

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

Blogturné Klub
12.12 – Utószó
12.14 – Veronika’s Reader Feeder
12.15 – Könyv és más
12.17 – Nem félünk a könyvektől

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük