A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Disney 5 perces mesék, mely tizenkét elragadó állatos mese birodalmába kalauzol el. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja e gazdagon illusztrált, szívet melengető kötetet, melyből kiderül, mit tanul Simba egy fárasztó nap során, hogyan tölti szabadidejét Dumbó és anyukája, vagy hogy milyen édességre fáj a Szív Királynő foga.

Vélemény:
Időről időre elcsábulok a Kolibri Kiadó 5 perces történeteit tartalmazó könyvekre, amelyek közül már háromhoz volt szerencsénk itthon, de amelyek alapvetően vegyes érzéseket hagytak bennem. A legutóbbi hercegnős válogatás viszont nagy sikert aratott a köreinkben, így nagyobb lelkesedéssel vetettem bele magam az ezúttal csak Disney meséket felvonultató válogatásba.

Jelen kötet túlnyomórészt a Disney állatos meséiből válogat, amelyek számomra abszolút a klasszikus vonalat képviselik. Gyerekként a három rongyosra nézett VHS közül az egyik éppen Az oroszlánkirály, a másik pedig a Macskarisztokraták voltak, amelyek ebben a válogatásban is helyet kaptak. Ha őszinte akarok lenni, akkor viszont azt is be kell vallanom, hogy még mindig vannak olyan mesék, amelyeket csak hallomásból ismerek, így nekem Robin Hood története vagy épp a Susi és Tekergő csak ennek a kötetnek a lapjairól lettek ismerősebbek.

A válogatás ezúttal is 12 mesét tartalmaz és egy kicsit más koncepció alapján épülnek fel, mint a korábban megjelent kiadványok esetében. Jelen esetben az egyes történetek nagyrészt közvetlenül kapcsolódnak az eredeti mesékhez, a már ismert történetszálakat szövik tovább vagy épp kibővítik azokat. Így például Az oroszlánkirály esetében Szimba egy napját láthatjuk hercegként, ahogy leendő királyi kötelességeit gyakorolja vagy Pinokkió első embergyermekként töltött napját követhetjük végig Geppettoval együtt. A kedvenc mesém ez utóbbi lett amúgy, mert imádtam Pinokkió rácsodálkozását a világra, a sok új hatást, ami érte és a gondolatot, hogy nem is olyan egyszerű dolog embernek lenni… 🙂 A legtöbb történet a szórakoztatás mellett igyekszik egy-egy rövid tanulsággal is szolgálni, amit abszolút pozitívumként értékelek. Ezúttal a család fontossága háttérbe szorul, de a kötelesség és szabályok tisztelete, a bátorság és megküzdés központi mondanivalóvá vált. Nálunk gyakori problémát jelent, hogy kitartásra neveljük a gyerkőcöt, így a mesékben megjelenő ne adjuk fel attitűdöt én mindig jó szívvel üdvözlöm.

Amit a legjobban szeretek ezekben a mesekönyvekben, az továbbra is a gazdag illusztrációk egésze. Még mindig nagyon szeretem az élettel teli és csodás színeket, a szívünknek oly kedves karaktereket. Tökéletes harmóniában és arányban helyezkednek el a szövegezéssel együtt, amelyek rövidségüknek köszönhetően valóban ideálisak egy-egy rövid esti mesének.

Nálunk abszolút siker lett amúgy a kötet, azonnal el kellett olvasni Szimba kalandjait, majd apának kellett saját történetet költenie a Bambihoz. A rajzok amúgy az önálló meséléshez is tökéletes alapot jelentenek, így ha bárkinek van ehhez érzéke, akkor ahhoz is jó alapot biztosítanak a Kolibri Kiadó kiadványa.

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Eredeti cím: Disney 5-Minute Stories
Nyelv: magyar
Fordította: Wohl Anita
ISBN: 9789634378815
Eredeti megjelenés: 2018.
Magyar megjelenés: 2021.
Kötésmód: keményborítós
Oldalszám: 190
Kiadta: Kolibri Kiadó

Fülszöveg:

Éld át a 12 felejthetetlen mesét!

Kövesd a titokzatos nyomokat Bambival, szárnyalj együtt Dumbóval, és küzdj meg Hook kapitánnyal! Számtalan kaland vár rád kedvenc Disney-szereplőid oldalán – akár 5 perc alatt!

Nyereményjáték

Mostani blogturnénkon a Disney állatszereplőké a rivaldafény. Ennek szellemében minden állomáson láthattok egy képet, valamint egy hozzá tartozó kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint beírni a kérdéshez tartozó helyes választ a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, úgy lehetőségetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott kötet egy példányát.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kép és kérdés:

Mi Pongó kedvesének a neve?

a Rafflecopter giveaway

Állomások:
Blogturné Klub
03.08 – Dreamworld
03.10 – Könyv és más
03.12 – Csak olvass!
03.14 – Nem félünk a könyvektől

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük