Szeretnél újra elmerülni a Pixar-mesék világában? Tovább kalandoznál Villám McQueen, Buzz Lightyear vagy WALL-E társaságában? Tarts öt bloggerünkkel a Pixar ​– 5 perces mesék blogturnéján, és nyerd meg a Kolibri Kiadó jóvoltából az újabb izgalmas, színes és vidám mesegyűjteményt!

Vélemény:
Idén a Disney 5 perces történetei mellett a Pixar meséiből is kaptunk egy hasonló válogatást a Kolibri Kiadó jóvoltából, amire ha lehetséges, még jobban kíváncsi voltam, ugyanis azt vettem észre, hogy az utóbbi időben egyre több Pixar meséhez van szerencsém, ami nem is csoda… Már lassan több mint egy éve rendszeresítettük itthon, hogy minden péntek este moziestét tartunk, ahol megnézünk egy egész estés mesefilmet. Így nem meglepő, hogy valószínűleg több mint 50, részben számomra új mesét láttam az elmúlt években, köztük számtalan Disney és Pixar mesét. Gyerekként túlnyomórészt én is az előbbin nevelkedtem, de nagyon sok kedvencem lett az utóbbiból is, sőt természetesen nem csak nekem, hanem a gyerkőcnek is.

A Pixar – 5 perces mesék kötete is 12 történetet tartalmaz olyan közkedvelt szereplőkkel, akiket a Toy Storyból, a Felből, a Meridából vagy épp a Némó nyomábanból ismerhetünk. Kimondottan örültem ennek a válogatásnak, ugyanis az egyik kedvencünk a Szörny Egyetem, de a gyerek rajongásig imádja például a L’ecsót is. Az előző Disney kötetben a mesék amolyan folytatásai és kiegészítései voltak az eredeti történeteknek, de itt megint kicsit más koncepciót követett a kötet felépítése. Voltak ugyan hasonló jellegű történetek, de több olyan is, amelyik az eredeti mesefilm rövidített, átírt változata volt, például a Szörny Egyetem vagy a Toy Story. Ez nem feltétlen jelent amúgy hátrányt, az Adventi mesekalendárium esetében is volt ilyen mese, például az Előre vagy a Ralph lezúzza a netet, amelyeket aztán meg is néztünk a gyerkőc pedig szabályosan megőrült tőlük… 🙂

Ennek a résznek is legalább két olyan nagy erénye van, amiért nyugodtan mondhatom azt, hogy a polcon a helye. Egyrészt maguknak a meséknek a mondanivalója, ugyanis hiába gondolnánk, hogy nem mindegyik jelent újdonságot, de igyekeztek mindegyikbe valami apró tanulságot beleszőni. Így szó esik arról, hogy bátran legyünk önmagunk, hiszen azért fognak szeretni bennünket, amilyenek vagyunk, hogy bízzunk magunkban és ne adjuk fel, ha akadályt gördít elénk az élet, vagy éppen a barátok és a csapatmunka fontosságára hívja fel a figyelmet. A másik nagy erényét számomra pedig itt is az illusztrációk jelentik, hiszen ezek varázsolják csak még igazán csodálatossá ezt a kötetet.

Összességében, ha az eddigi 5 perces mesék égisze alatt megjelenő köteteket szerettétek, akkor egészben biztosan ennek is nagy sikere lesz otthon, ha pedig nem, akkor a Pixar történetei jó alapot jelenthetnek a velük való megismerkedés megkezdéséhez.

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Eredeti cím: Pixar 5-minute Stories
Nyelv: magyar
Fordította: Tóth Zsuzsanna
ISBN: 9789634378839
Eredeti megjelenés: 2021.
Magyar megjelenés: 2022.
Kötésmód: keményborítós
Oldalszám: 184
Kiadta: Kolibri Kiadó

Fülszöveg:

Éld át a 12 fantasztikus mesét!

Főzz együtt Remyvel és Linguinivel, hallgasd meg a Rivera Családi Zenekar koncertjét, és segíts Woodynak a mentőakcióban! Számtalan izgalmas kaland vár rád kedvenc Pixar-szereplőid oldalán – olvass el egy-egy történetet akár 5 perc alatt!

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Pixar-mesék egy-egy szereplőjét kell felismernetek. Minden állomáson találtok egy-egy képet, a ti feladatotok pedig, hogy a szereplő nevét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kép:


a Rafflecopter giveaway

Állomások:
Blogturné Klub
04.01. Könyv és más
04.03. Nem félünk a könyvektől
04.05. Csak olvass!
04.07. Veronika’s Reader Feeder
04.09. Dreamworld

Szólj hozzá!

1 Comment

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük