A Pagony kiadó gondozásában megjelent Shona Innes klinikai pszichológus és igazságügyi pszichológus szakértő Ölelj meg! című sorozata hasznos tanácsokkal látja el a kicsiket és a nagyokat. A könyv csodás illusztrációi Agócs Írisz keze munkáját dicsérik, melyek tökéletes összhangot alkotnak a szívmelengető tartalommal.

Vélemény:
Az élet nem mindig csupa móka és kacagás. Vannak jó napok, sőt, egyenesen szuper napok, amelyekre szívesen emlékezünk, amikor minden mosolyt és ölelést egy dunsztosüvegbe zárnánk, hogy megőrizzük azokat örökre. De vannak olyan napok is, amik a rosszkedv kerekedik felül. Lehetünk nyűgösek, fáradtak, kelhetünk kétballábbal és érezhetjük úgy, hogy nem sikerül semmi se. A rosszkedv olyan akár egy felhő, ami fölénk kerülve elsötétíti az eget és beárnyékolja a napunkat. Vannak tehát borongós napok, a kérdés viszont az, hogy mit kezdünk ezekkel a napokkal.

Shona Innes dupla Ölelj meg!-turnéjának utolsó darabja, A rosszkedv olyan, mint egy felhő újra egy sokszor megélt negatív érzelmet helyez a középpontba. A kötet olvasása közben arra kellett, hogy rájöjjek, nekünk felnőtteknek sokkal inkább szükségünk van erre a könyvre, mint a gyerkőcöknek. Nyilván ők is se lehetnek mindig kis energiabombák, szomorkodhatnak, érezhetik magukat egyedül, de ahogy Szél Dávid pszichológus is megfogalmazza a könyv utószavában, nekik valahogy könnyebb segíteni: egy ölelés, kérdezés vagy beszélgetés gyógyír lehet a bajokra és sokszor az is elég, ha megpróbáljuk őket kizökkenteni az adott helyzetből. Az ő felhőjüket könnyebben tovafújja a szél, ellenben mi felnőttek, sokszor sokkal tovább rágódunk a bajainkon, mint ameddig feltétlenül szükséges lenne.

Innes ezúttal több megoldást is kínál a helyzet feloldására, hiszen számos módszerrel segíthetünk magunkon azért, hogy hamarabb visszatérhessenek a boldog napok. Sokszor az a legjobb, ha megbeszéljük valakivel a problémáinkat, de az is lehet, hogy akkor terelődnek el a gondolataink, ha lefoglaljuk magunkat valamivel, hiszen nincs is jobb annál, ha olyat csinálhatsz, amit szeretsz. De meditálhatunk is vagy lerajzolhatjuk a rosszkedvünket, hogy aztán azoknak az emlékét jóra cseréljük. Sok megoldás létezik, de a fontos, hogy a tőlünk telhető legjobb módon tudjuk kezelni ezt a helyzetet is.

Shona Innes minden eddig megjelent könyvét lelkesen ajánlom nektek, szülőknek és leendő szülőknek, mert fontos témákról segít beszélni a gyerekekkel. Fontos, hogy meg tudjuk szólítani őket a saját nyelvükön és fontos az is, hogy meg tudják oldani a problémáikat és tudjanak beszélni az érzéseikről. Agócs Írisz csodálatos, mesélő rajzaival karöltve ezek a történetek még mindig hiánypótlóak a legkisebbek mentálhigiénés neveléséhez… Egyértelmű: mindegyiknek a polcon a helye!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, akkor megrendelheted innen!


Nyelv: magyar
Fordította: Rét Viktória
Illusztrálta: Agócs Írisz
ISBN: 9789635870769
Magyar megjelenés: 2021.
Kötésmód: keménytáblás
Oldalszám: 32
Kiadta: Pagony

Fülszöveg:

Senki sem mosolyog a nap huszonnégy órájában, és ez rendben is van. Szabad rosszkedvűnek lenni. A kisgyerekeknek is. Segítsünk nekik: öleléssel, kérdezéssel, beszélgetéssel, kizökkentéssel, magyarázással, békén hagyással, vagy éppen külső segítség igénybevételével. Néha így, néha úgy. Bármi jó lehet, ami beválik.

Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

Nyereményjáték

Itt a tavasz, így nem csak a Gondolatok kertjében találunk csodaszép virágokat, hanem a természetben is. Néhány virág neve azonban összekeveredett. Nincs más dolgotok, mint kibogozni a neveket, majd beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A virág:

üöbekds

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

Blogturné Klub
04.12 – Szaffi polca – A gondolatok kertje
04.14 – Csak olvass! – A rosszkedv olyan, mint a felhő
04.16 – Könyv és más – A gondolatok kertje
04.18 – Csak olvass! – A gondolatok kertje
04.20 – Utószó – A rosszkedv olyan, mint a felhő
04.22 – Szaffi polca – A rosszkedv olyan, mint a felhő
04.24 – Nem félünk a könyvektől – A gondolatok kertje
04.26 – Könyv és más – A rosszkedv olyan, mint a felhő
04.28 – Nem félünk a könyvektől – A rosszkedv olyan, mint a felhő
04.30 – Utószó – A gondolatok kertje

 

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük